Luxemburg 2 Euro 2018 Willem I

EUR 8,95 Nu Kopen 24d 13h, EUR 1,25 Verzending, 14 dagen Teruggaven, Betaal met PayPal en u bent volledig beschermd.

Verkoper: eurocoinhouse (160) 96.7%, Objectlocatie: Nijverdal, Verzending naar: NL, Objectnummer: 332805575429 Deze bijzondere 2 Euromunt van Luxemburg 2018 heeft als thema de 175e sterfdag van Groothertog / Koning Willem I. Willem I, geboren in het jaar 1772 woonde eerst in Berlijn maar onderhield nauwe kontakten met Napoleon. Hij koos zelfs voor de zijde van Napoleon, maar later weer door Pruisen. Na de val van Napoleon wilde Pruisen en Engeland een sterk land ten noorden van Frankrijk. Dit werden de Nederlanden met het Groothertogdom Luxemburg. Willem I riep zichzelf in 1815 uit tot koning der Nederlanden en Groothertog van Luxemburg en kwam in Scheveningen aan land. Willem I kwam eigenlijk in een gespreid bedje omdat hij perfect kon profiteren van de infrastructuur en de bestuurlijke structuur opgezet door Napoleon. Willem I was een groot handelsman, verdiende een fortuin en werd de Koopman Koning genoemd en hij stond mede aan de basis van het fortuin van de Oranjes. Hij leende in het jaar 1841 nog 10 miljoen Guldens a 3% rente aan de arme Nederlandse staat! Hij had een grote moeite met de afsplitsing van België en deed in het jaar 1840 afstand van de troon. In het jaar 2018 is het 175 jaar geleden dat Willem I is overleden en om dit te herdenken heeft Luxemburg een bijzondere 2 Euromunt uitgegeven. Op de linkerkant van de munt ziet men een afbeelding van de Luxemburgse Groothertog Willem I. Bovenaan de munt ziet men verticaal de tekst Guillaume 1er (Willem 1) en de jaartallen 1772 en 1842. Aan de rechterkant van de munt ziet men een afbeelding van de huidige Groothertog Henri (Hendrik). Tevens ziet men het jaartal 2018. Links van het jaartal ziet men het Leeuwtje, het Luxemburgse muntteken. Rechts van het jaartal ziet men de Nederlandse Mercuriusstaf, dit geeft aan dat de munt is Nederland is geslagen.Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten. Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen! Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten. Merk: Merkloos, MPN: LX18-2EURO9

recetasguru.com Insights recetasguru.com Exclusief
  •  Populariteit - 13 bekeken, 0.2 views per day, 66 days on eBay. Goede hoeveelheid van bekeken. 1 verkocht, 1 beschikbaar.
  •  Prijs -
  •  Verkoper - 160+ producten verkocht. 3.3% negatieve feedback. Goede verkoper met een goede positieve feedback en goede hoeveelheid ratings.
Vergelijkbare producten Items
Sitemap