Nederland 5 Euro 2018 Schokland Coincard UNC

EUR 6,95 Nu Kopen 24d 7h, EUR 1,25 Verzending, 14 dagen Teruggaven, Betaal met PayPal en u bent volledig beschermd.

Verkoper: eurocoinhouse (160) 96.7%, Objectlocatie: Nijverdal, Verzending naar: NL, Objectnummer: 332805575461 Het onderwerp van deze zevende munt van de serie met het thema Nederlands Werelderfgoed is Schokland. Het voormalige eiland Schokland is een unieke plek in Nederland. Schokland heeft een rijke historie, ontstond als eiland ongeveer 10.000 jaar geleden. Er was een constante strijd met de zee en de Zuiderzee (Nu IJsselmeer) snoepte steeds meer land af. Na de stormvloed van 1825 werd besloten het eiland te ontruimen wat rond 1860 definitief werd. Ironisch is dat sindsdien er geen meter eiland mee verloren is gegaan. Nadat de Noord-Oost polder in 1942 ontstond viel Schokland droog. Op luchtfoto's ziet men nog duidelijk de contouren van het eiland wat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van het voormalige eiland Schokland met daaromheen het polderlandschap van de Noord-Oostpolder. Aan de rechterkant ziet men de waarde aanduiding van 5 Euro. In de buitenste ring van de munt ziet men bovenaan het jaartal 2018 en verder de tekst Schokland Nederlands Werelderfgoed. Tussen het jaartal en de tekst ziet men vier afbeeldingen die wijzen op de historie en cultuur van Schokland. Deze zijn een vis, een mammoet, een vissersboot en een voetafdruk. Op de achterkant van de munt ziet men het gezicht van Koning Willem Alexander naar rechts kijkend. Daaromheen ziet men een aantal abstracte lijnen die in harmonie zijn met de lijnen van het polderlandschap aan de voorkant van de munt. In de buitenste ring van de munt ziet men de tekst Willem Alexander Koning der Nederlanden.De munt is verpakt in een prachtige Coincard. Op de voorkant van de coincard ziet men het huidige ingepolderde Schokland. Op de achterkant van de Coincard ziet men een luchtfoto uit 1933 toen Schokland nog een eiland was.Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten. Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen! Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten. Merk: Merkloos, MPN: NL18-5SLACC

recetasguru.com Insights recetasguru.com Exclusief
  •  Populariteit - 12 bekeken, 0.2 views per day, 66 days on eBay. Goede hoeveelheid van bekeken. 2 verkocht, 1 beschikbaar.
  •  Prijs -
  •  Verkoper - 160+ producten verkocht. 3.3% negatieve feedback. Goede verkoper met een goede positieve feedback en goede hoeveelheid ratings.
Vergelijkbare producten Items
Sitemap